חיפוש מידע לפי א' - ב' |
|
מיסים - מאמרים
אף אחד מאיתנו לא אוהב לשלם מסים. כולנו מתלוננים על גובה המסים שאנחנו צריכים לשלם למדינה, עם זה באופן ישיר דרך מס הכנסה ועם זה באופן עקיף, למשל דרך מע"מץ אף אחד לא אוהב לשלם למדינה, זה ברור. אך לכולנו גם ברור, שבלי תשלום מסים אי אפשר לקיים מדינה וחברה.
בשביל להבין את חשיבות המסים בחיינו, ועד כמה הם משפיעים עליהם ועל איכותם, נסביר בתחילה את מעגל תשלום המסים ומה קורה איתם ברגע שהכסף יוצא מהכיס שלנו והולך למדינה. זה יעזור לנו להבין למה המסים חשובים כל כך לנו כפרטים, חברה ומדינה.
אגב שלא יהיה ספק, בכל מדינה בעולם משלמים מסים, גם במדינה הקפיטליסטית ביותר, ארה"ב, שם מרבית אזרחיה מאמינים שהמדינה לא צריכה להתערב בכלכלה ואסור לה להיכנס לכיס של האזרחים. גם שם משלמים
מיסים ולא מעט.
כיצד פועל מעגל המסים בחיים
בשלב הראשון, כל מדינה מחליטה כיצד לגבות מס הכנסה. בישראל נגבה מס באופן פרוגרסיבי, כלומר, ככל שמרוויחים יותר משלמים יותר (על פי מדרגות מס שונות). זה נחשב למס צודק והגון כלפי השכבות הנמוכות אשר מרוויחות מעט.
קיימים עוד שני דרכים לגבות מס הכנסה ומס בכלל, למשל מס ניטראלי, כלומר מס בו העשיר והעני משלמים אותו דבר. מס זה נהוג בישראל במסגרת מס ערך מוסף. הדרך השני לגבות מס, היא באופן רגרסיבי, מס שכמעט ולא מונהג בעולם, והוא עובד נגבה בצורה הפוכה ממס פרוגרסיבי, כלומר ככל שמרוויחים יותר משלמים פחות. זהו מס לא הגון ולא צודק ולכן מדינות לא משתמות בו.
המדינה גובה את תשלומי מס הכנסה דרך משכורת ורווחים של הפרטים ומסים עקיפים (מע"מ) דרך רכישת מוצרים ושירותים. כסף זה הולך למשרד האוצר והוא קובע כיצד יתחלק בין משרדי הממשלה השונים. אלה מנתבים אותו לתשלום משכורות לעובדי ציבור, רכישת ציוד, יישום תוכניות ועוד. מס הכנסה למעשה מאפשר התנהלות סדירה של המדינה, למען כלל הציבור.
זו הסיבה שגם מי שאיננו אוהב לשלם מס הכנסה, יודע עד כמה הוא חשוב, ומבין שבלעדיו, אף חברה לא יכולה להתקיים ואף מדינה לא יכולה לשרוד.
בכל זאת, כיצד משלמים פחות מסים בישראל
העובדה שאנחנו נדרשים לשלם מס הכנסה, לא אומרת שאנחנו לא יכולים ליהנות מהקלות שונות, אשר יפחיתו מעלינו את עול התשלום. לשם כך עלינו להכיר את תחום המסים לעומק ובפרט את כל הנושא של זיכויי מס, תיאומים ותכנונים. מאחר ומרביתנו לא מכירים ומתקשים בנושא, הרי שאנחנו יכולים לפנות ליועץ מס הכנסה, רואה חשבון או מנהל חשבונות, שמכירים את התחום וידעו לעבוד עם החומר שלנו, לעמוד מול הרשויות ולדאוג שנקבל את מה שמגיע לנו בשביל שנשלם פחות מס.
נמצאו 163 תוצאות
פסק הדין בעניין ע"מ 32523-06-15 שפיגולנט נ' פקיד שומה רחובות (12-07-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
ביום 27 ביוני 2018 פורסם פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בעניין שפיגולנט שעניינו בשומה לפי מיטב השפיטה אשר הופקה בשנת 2003 בעת שהמערער היה בחו"ל וסירוב מס הכנסה לקבל את השגתו של המערער בשל העובדה כי הוגשה רק בשנת 2015.
אי הכרה בניכוי מס תשומות בענף הזהב (05-07-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
תדהמה בענף הזהב - בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי על העוסקים לחקור את מקור הזהב לצורך קיזוז מס תשומות כדין. ביום 27/6/18 ניתן פסק דין בתיק שיוצג על ידי משרדנו במסגרת ע"מ (ת"א) 49874-08-15 אביוב גולד ואח' נ' אגף המכס ומע"מ חקירות יחידת ביקורת פשיעה חמורה, במסגרתו דחה בית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור על שומת תשומות שהגישו שתי חברות העוסקות בענף הזהב.
זקיפת שווי הטבה בגין ימי גיבוש לעובדים (30-05-18)
נכתב ע"י ראניה עלימי, עו"ד (רו"ח)
סוגיית זקיפת שווי הטבות בגין ימי גיבוש לעובדים הנו נושא נפוץ במסגרת ביקורות ניכויים, הן של מס הכנסה והן של הביטוח לאומי.
כידוע, הכלל המנחה הנו כי במקרים בהם "טובת המעסיק" גוברת על "טובת העובד", הרי שאין לזקוף שווי לעובד אשר משתתף באירוע.
השלכות מס מעסקת מכירת חברת "פרוטרום" (16-05-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); דורון פסו, עו"ד
עסקה זו הינה בין העסקאות הגדולות בתולדות המשק הישראלי ולעומת זאת הכנסותיה של מדינת ישראל ממסים בגינה צפויות להיות בהיקף מוגבל, לאור מבנה האחזקות בפרוטרום טרם מכירתה, זהות בעלי המניות, מבנה העסקה והוראות הדין.
כללי ציות - מתן שוחד לעובד ציבור במדינה זרה (22-04-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטניסלב קפליוביץ', משפטן
לאור הצטרפותה של מדינת ישראל לאמנת ה-OECD למלחמה בשחיתות בזירה הבין-לאומית, הוסף בשנת 2008 לחוק העונשין הישראלי סעיף ספציפי האוסר לתת שוחד לעובדי ציבור זרים במטרה לקדם פעילות עסקית של חברות בינלאומיות - להלן סיקור נרחב מיוחד בנושא.
החוק לצמצום השימוש במזומן (12-04-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטס קפליוביץ, משפטן
על סמך המלצות ועדת לוקר, עבר בקריאה שלישית ביום 18.3.18 החוק לצמצום השימוש במזומן, התשע"ח-2018, המגביל את סכום העסקאות שניתן לבצע בכסף מזומן או בצ'ק - להלן נסקור את עיקרי החוק, אשר ייכנס לתוקף החל מיום 1.1.2019
ניכוי הוצאות הנפקה (21-03-18)
נכתב ע"י רונן קנטור, עו"ד; ראניה עלימי, עו"ד (רו"ח)
לאחרונה פורסם חוק מס הכנסה (ניכוי הוצאות הנפקה) (הוראת שעה), התשע"ח-2018 אשר במסגרתו נקבע כי חברה או שותפות תהיה זכאית לנכות הוצאות שהיו לה להנפקת מניות או יחידות השתתפות, לפי העניין, הנרשמות למסחר בבורסה בישראל, בשנה שבה בוצעה ההנפקה.
ביטול שומת מס (15-03-18)
נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; דור שיוביץ, משפטן
לפני כשנה קיבל על עצמו משרדנו את הטיפול בתיק בו הוצאה שומת מס לנישום מכוח סעיף 119א' לפקודת מס הכנסה - הסיבה להוצאת שומת המס הייתה בגין חוב של חברה בע"מ שמניותיה היו רשומות על שמו של מרשינו.
ייצוג תושבים זרים מול הבנקים בישראל (26-02-18)
נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד
ייצוג תושבים זרים אשר הבנק הישראלי מסרב לאפשר להם לפעול בחופשיות בחשבון הבנק הישראלי שבבעלותם וזאת בסיוע עו"ד ורו"ח מומחים בדיני בנקאות ובדיני מס הכנסה ישראלי ובין לאומי, יוצאי רשויות מס ומשרד המשפטים.
תחולת הלכת שיתוף נכסים וחוק יחסי ממון על נכס "חיצוני" וסוגיות מס העשויות לנבוע מכך (15-02-18)
נכתב ע"י ירון טיקוצקי; אלי דורון, עו"ד; טל חשוב משפטן
הלכת שיתוף הנכסים נוגעת לבני זוג שנישאו לפני יום ה-1/1/1974, לפיה קיימת חזקה שיסודה בדיני הזכויות שביושר כי יש לראות בנכסי בני הזוג כרכוש משותף של שניהם, גם אם בפועל הוא רשום באופן פורמלי ע"ש אחד מבני הזוג בלבד.