מיסים | אודות מסקלופדיה | דיני מסים | מיסוי בינלאומי | מיסוי מקרקעין | תכנון מס | מס-טיפ לשאלות | הרשמה למבזק המס | תקנון אתר | צור קשר
חיפוש מידע לפי א' - ב'

אמנות מס בין-לאומיות

עד לפני כמה עשרות שנים הצורך באמנות מס בינלאומיות כמעט ולא היה קיים - לרוב, כל מדינה הייתה גובה מס עבור פעילות עסקית שנעשתה בשטח השיפוט שלה וכמעט ולא היו "נקודות השקה", ודאי לא בהיקף המצריך חקיקה מיוחדת, אולם מהפכת הגלובליזציה שהתרחשה בחצי השני של המאה הקודמת הפכה את הקערה על פיה.

כיום, חברות ענק בין לאומיות מפעילות מאות סניפים בעשרות מדינות; אזרחים של מדינה אחת מקימים עסקים משגשגים במדינה אחרת; עובדים, סחורות ואנשי עסקים נעים במהירות ממדינה למדינה והעולם כולו נעשה זה מכבר ל-"כפר גלובלי" קטן. 
המציאות החדשה חייבה את רשויות המס במדינות השונות לקבוע תקנות ברורות מחד, על מנת למנוע מצב שבו אזרחים יאלצו לשלם כפל מס ומאידך, על מנת למנוע מצבים שבהם נישומים יתחמקו מחובתם האזרחית באופן חוקי.

 

כריתת אמנת מס בין שתי מדינות

על מנת להבין כיצד נכרתת אמנת מס בין שתי מדינות יש שני מושגים שחשוב מאוד להכיר – מיסוי טריטוריאלי ומיסוי פרסונאלי - מיסוי טריטוריאלי מזכה את המדינה בתשלומי מס על כל פעילות עסקית שבוצעה בשטח הטריטוריאלי שלה; לעומתו המיסוי הפרסונאלי (כמו בישראל, לדוגמא) קובע שאזרחי המדינה חייבים לשלם מס על כל פעילות עסקית שלהם, ללא תלות במיקום הגיאוגרפי שבו התרחשה העסקה. כך, באופן אבסורדי, יתכן שאזרח ישראלי הפועל במדינות הים יאלץ לשלם מס גם שם וגם כאן, ואילו נתין זר המקיים פעילות עסקית במדינת ישראל לא ישלם מס כלל וכלל.
 
על מנת למנוע התרחשות של מקרים מסוג זה כורתות מדינות בינהן אמנת מס בה הם מסדירים את החבות של אזרחיהם כלפי המוסדות. האמנה מביאה בחשבון שיקולים שונים ולרוב היא נמצאת בפוזיציה עדיפה על זה של הפרלמנט המקומי, אשר רשאי לבטלה אך אינו רשאי להכניס בה שינויים חד צדדים.
 
כחלק מהמאמצים להסדרת פעילות הסחר הבינלאומי מעודדים ארגונים כמו האומות המאוחדות (האו"ם) וארגון המדינות המפותחות (ה-OECD אליו הצטרפה גם ישראל לאחרונה) את קיומן של אמנות מס בין מדינות ולעיתים קרובות, במסגרת שיתוף הפעולה הבינלאומי כוללות אמנות מס אלו גם סעיפים שמקלים על העברת מידע מהותי בין רשויות המס והאכיפה. 

יש לך שאלה בנושאי אמנות מס בינלאומיות?

אתר "מסקלופדיה" מרכז עבורכם, כאן בקטגוריה מיוחדת זו, את כל המידע המקצועי, העדכונים החמים והטיפים החשובים בכל הנוגע לאמנות מס בינלאומיות, וכן נושאים רלוונטיים נוספים אחרים בתחום, כפי שנכתבו ע"י צוות המומחים של משרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי ושות' המתמחים בנושא. כאן תוכלו גם להפנות שאלות וסוגיות שונות בנושא ולקבל מענה מקצועי של מומחי המשרד.

מס מיסוי
נמצאו 37 תוצאות
דו"ח מס בארה"ב – כל מה שחייב לדעת (15-05-24) נכתב ע"י
דו"ח מס בארה"ב – כל מה שחייב לדעת לקריאת המאמר המלא לחצו כאן >>
????????? ????????? ????? ???????? ? ??????? (31-03-19) נכתב ע"י
C????????? ????? ??????????????? ??????????? ??????? ? ?????????? ????????? ? ??????????? ?? ???????? ??????????????? ? ?????? ?? ?????? ??????????? ??????
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לסינגפור (14-05-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, טל חשוב משפטן
האמנה בין ישראל לסינגפור בנויה על מספר נדבכים אשר רובם ככולם מושתתים על הרצון למנוע מאנשי עסקים בשני הצדדים להתחמק ממס ולשלם מס כפול ובשל כך לשבש את חיי העסקים ולגרום למידור עסקאות - להלן סיקור מיוחד בנושא.
שיטת המס בפולין ואמנת כפל מס ישראל–פולין (26-01-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן
אמנות מס הן הסכמים בינלאומיים בין שתי מדינות או יותר בהם נקבעים כללי מיסוי שמטרתם מניעת כפל מס. כללים אלו רלוונטיים, דרך כלל, לגבי הכנסות להן זיקה ליותר ממדינה אחת, כך שנוצרת סכנה לכפל מס.
אמנת המס ישראל-הונגריה והרפורמה ההונגרית (03-08-16) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן
במסגרת מחויבותה של ממשלת הונגריה לייעול הליכים עסקיים והגברת התחרותיות במשק, חברות אשר מקימות את עסקיהם או מתרחבות בהונגריה נהנות מתמריצים, סובסידיות והטבות מסוגים שונים, כגון:
אמנה חדשה למניעת מסי כפל בין ישראל לגרמניה (24-12-14) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); רימון זינאתי, עו"ד
במהלך פעילות כלכלית של תושב מדינה מסוימת במדינה אחרת עלול להיווצר מצב שבו יחוב אדם זה במס בשתי המדינות. מסיבה זו, נוהגות מדינות העולם ובכללן ישראל לחתום ביניהן על אמנות למניעת מסי כפל (להלן: "אמנות מס").
אמנה למניעת כפל מס בין ישראל ללוקסמבורג (03-09-14) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); פיטר צ'יקונוב, משפטן
מצב של "כפל מס" הינו מצב בו נגבים מיסים על ידי שני גורמים או יותר על אותה הכנסה, נכסים או פעולות פיננסיות. ניתן להתייחס לשני מצבים אפשריים של כפל מס:
אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לפנמה (27-08-14) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; פיטר צ'יקונוב, משפטן
בשנת 2012, כחלק ממדיניות משרד האוצר להרחיב ולעבות את רשת האמנות למניעת כפל מס של מדינת ישראל, נחתמה האמנה למניעת כפל מס עם מדינת פנמה. פנמה, מדינה קטנה בדרום מרכז אמריקה, החלה בשנים האחרונות לשאוף לקבלת חברות בארגון ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי), וכחלק ממאמץ זה, החליטה לצרף למניינה אמנות נוספות.
אמנה חדשה למניעת כפל מס בין הולנד לסין (09-03-13) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עמית משה כהן, עו"ד
ביום ה-31 למאי 2013 נחתמה בין המדינות סין והולנד אמנה חדשה למניעת כפל מס, מתוך מטרה מוצהרת לחזק את קשרי הגומלין המסחריים בין המדינות. לאחר בחינת האמנה דנן, ניתן לקבוע כי השינויים הבולטים שנעשו בה , ביחס לאמנה הקודמת משנת 1987 שהייתה בין המדינות, נוגעים להורדת שיעור המס המתחייב בניכוי במקור בגין הכנסת דיבידנד וכן הורדת שיעור מס רווח ההון בגין מכירת מניות.
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לאוסטריה (16-07-13) נכתב ע"י אלי דורון, עורך דין - ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון) - עמית משה כהן, עורך דין
מספר שנים לאחר כינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, לפני כיובל שנים, נכרתה אמנה למניעת כפל מס בין ישראל ואוסטריה, אשר נכנסה לתוקפה ביום 1.4.1968. אמנה זו נכרתה במסגרת המאמץ המשותף של המדינות לחזק את היחסים ביניהם באותה עת. מטרתה של האמנה מעצם טבעה כאמנה למניעת כפל מס, היא למנוע הטלת מס כפול, הן בישראל והן באוסטריה, על הנישום בגין אותה הכנסה.
1234
מפת האתר | עורכי דין | דיני מיסים | קישורים מומלצים | חברה לבניית אתרים | חוקר פרטי