בס"ד
ספטמבר 2011
ערב ראש השנה תשע"ב
ותקעתם בחצוצרות
מבזק תשעי 2011
דיני עבודה
לתשומת לב היולדות
נשים, לאחר לידתם אשר ביקשו לא לחזור לעבודה כי אם להמשיך את חופשת הלידה כחופשה ללא תשלום (חל"ת) לא תהיינה זכאיות לדמי אבטלה עבור תקופת החופשה ללא תשלום (פסק דין מבית הדין האזורי, ירושלים (ב"ל 10 – 05 – 27515).
ועוד על חופשה ללא תשלום – לאחר לידה
יולדת, רשאית להמשיך את חופשת הלידה בנוסף לחופשת הלידה המגיעה לה על-פי חוק ולהיות בחופשה ללא תשלום בנוסף זאת, ללא צורך בהסכמת המעביד.
התקופה לה היא זכאית לא תעבור 25% מתקופת עבודתה לפני הלידה, תקופה זו כוללת את חופשת הלידה שהיא 12 שבועות המשולמות על-ידי המוסד לביטוח לאומי. תקופה זו אינה יכולה לעלות על שנה.
היולדת, רשאית לבטל את יציאתה לחופשה זו (החל"ת) בהודעה של חודש ימים מראש למעסיק.
בתקופה הנ"ל היולדת אינה זכאית לזכויות סוציאליות.
בתקופה שהיולדת מקבל דמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי על המעביד חלה חובה לשלם עבורה את דמי הביטוח הלאומי, לתקופה של חודשיים, ולחייב אותה בהתאם.
לאחר תקופה זו העובדת חייבת להסדיר את התשלום ישירות דרך המוסד לביטוח לאומי - מחלקת הגבייה
סייג:
מי שעבדה פחות מ- 11 חודשים לפני הלידה אינה זכאית לחופשה ללא תשלום בכלל.
מבחנים חיוניים להוכחת קיום יחסי עובד מעביד בעיקר שמועסקים בני משפחה או בעל שליטה שמעסיק בן זוגו.
תנאים מחמירים על-ידי המוסד לביטוח לאומי להכיר בבת זוג של בעל שליטה כעובדת מהמניין.
1- יש להוכיח שאכן התקיימו יחסי עובד מעביד. למלא ט' 101.
2- המעסיק חייב לקבוע שכר עבודה קבוע ומבוסס.
3- קיום מסגרת קבועה של שעות עבודה (רצוי מעוגן בהסכם).
4- השכר חייב להיות מותאם לצורכי העסק ולפי מצב הביקוש וההיצע במשק. שכר ריאלי, הכולל חופשות, דמי הבראה, הפרשה לפנסיה, הכול בהתאם לחוקים השונים.
5- להוכיח שבמידה ובת הזוג לא תועסק בעסק יצטרך בן הזוג להעסיק עובדת אחרת.
6- יש לבצע תשלום בפועל לשכר העבודה, קרי, למסור שק שכר שיפרע בבנק.
קיום התנאים הנ"ל כתנאים מצטברים יביאו את המוסד לביטוח לאומי להכיר בה כעובדת ותקנה לה הכרה בכל ההטבות ( דמי לידה, פגיעה בעבודה, וכו.....) המוענקים על-ידי המוסד לביטוח לאומי.
החמרה בעלויות על אי-מתן הודעה לעובד על תנאי העסקתו:
בהמשך לאזהרות והתראות קודמות בנושא ראה חוזר משרדנו (מבזר שמיני שנת 2009, 26/07/2009) תוקן החוק והסמיך את בית הדין לעבודה לחייב מעביד שלא נתן לעובד "הודעה על תנאי העבודה" או "שינוי תנאי עבודה" לחייב את המעסיק לשלם לעובד סכום עד 15,000 ₪.
העובד אינו צריך להוכיח שנגרם לו נזק כל שהוא בגלל אי-מתן ההודעה.
במקרה של מחלוקת בין העובד והמעביד, על תנאי העבודה, השכר, התנאים הסוציאליים וכו..... חובת ההוכחה על המעביד בכל העניינים השנויים במחלוקת.
במסגרת טיב השרות המוענק על-ידי משרדינו העתק "הסכם עבודה" דוגמא ו"הודעה לעובד חדש" יישלח לכל דורש הפונה אלינו דרך כתובת המייל sami@mta.co.il.
תשלום מעביד במקרה של תאונת דרכים:
בתקופה של הפסקת עבודה כתוצאה מתאונת דרכים, אם היא תאונת עבודה, (מהבית לעבודה) או תאונה רגילה, המעביד אינו משלם לעובד כל תשלום, לא דמי מחלה ולא דמי פגיעה.
על-פי חוק, חברת הביטוח שביטחה את הרכב היא שצריכה לשאת בשכרו של הנפגע, העובד אינו זכאי לדמי מחלה מהמעביד.
פרשנות חשובה בדבר הכרה בהוצאות הריבית על משכנתא
עובדים מהבית – הריבית על המשכנתא הוצאה מוכרת[1]
סיכום המאמר
בקובץ הפרשנות לפקודת מס הכנסה – החב"ק, עמ' ג – 112 נקבעה הנחיה בזו הלשון:
"בעל עסק או משלח יד העובד בבית יותרו לו ההוצאות השייכות לחדר שבו מתנהל עסקו או משלוח-ידו, אם ניתן לזהות בבירור אילו הוצאות הוצאו בייצור הכנסתו בחדר זה".
כאשר דירת המגורים משמשת בשימוש מעורב, בחלקה למגורים ובחלקה לעסק או בחלקה מושכרת, ניתן לתבוע את הוצאות הריבית על המשכנתא בהתאם לחלק היחסי המשמש את העסק או את ההשכרה, בניכוי כנגד ההכנסות מעסק או משכירות;
במקרים בהם המשכיר במסלול פטור ממס או מסלול 10% מס מחזור, הוצאות הריבית לא ישמרו למכירת הנכס [לצרכי מס שבח] וייחשבו כאילו הותרו בניכוי;
כל סכומי הריבית הריאלית אשר אינה מותרים בניכוי באופן שוטף כנגד הפעלת העסק בדירת המגורים ו/או כנגד ההכנסות מדמי השכירות, יותרו בניכוי מהרווח [השבח] בעת מכירת הדירה; לכן כל מי שמוכר דירת מגורים עליו לבחון באם יש לו רווח או הפסד; במקרה בו נוצר הפסד ממכירת הדירה נוצרים שני יתרונות מס; האחד אי "ניצול" פטור ממס בגין הדירה והשני ניצול ההפסד מהריבית [הפסד הון] כנגד רווחים אחרים, למשל כנגד רווחי הון בבורסה;
לסיכום, כל מי שמפעיל עסק מהבית ומשלם משכנתא, עליו לבחון את זכאותו לנכות את הוצאות הריבית על החלק היחסי המשמש אותו ליצור הכנסה; סכומים אלה יכולים להסתכם באלפי שקלים בחודש.
תביעת הוצאות ריבית והוצאות פחת יחסיות אינן פוגמות לדעתי (דעתו של רו"ח ג'ק בלנגה) בהגדרתה של "דירת מגורים מזכה" כל עוד עיקרה של הדירה משמש למגורים, ועל כן אין פגיעה בזכאות לפטור ממס בעת מכירתה, בכפוף לעמידה בתנאי הפטור, לפי העניין".
מבזק מיוחד
לתשומת לב כל המחזיקים בחשבונות בנקים בחו"ל לא מדווחים[2]
"מדינת ישראל מקיימת מגעים בשלבים מתקדמים במטרה לקבל לידיה פרטים של תושבי ישראל אשר בבעלותם חשבונות בנק מחוץ לישראל".
הפרטים האמורים כלולים במאגר המידע אשר נגנב ע"י עובד בנק בליכטנשטיין ונמכר לרשויות המס בגרמניה."
מומלץ במקרה וקיים אצלך חשבון בנק בלתי מדווח בחו"ל לפנות באופן מיידי למשרדינו לקבל ייעוץ בכדי להקדים טיפול בעניין ולפנות לרשות המיסים בטרם הם יפנו אליך.
אין ספק, שיועץ המס שלך ידריך אותך לעבור את המשוכה הלא כל-כך סבוכה.
לשירותכם ולהסברים נוספים אל תהססו להתקשר!!
טלפון 04-8660044
דו-אל: sami@ mta.co.il
הנתונים המפורסמים בעלון זה
מובאים באופן כללי, תמציתי ולתשומת לב בלבד
רק הנוסח הרשמי של החקיקה מחייב
|
תההשנתערכים ו בטחון
[1] מתוך פרסום מאת ג'ק בלנגה, עו"ד רו"ח מוסמך למנהל עסקים.
[2] ארצי את חיבה, הודעה מיוחדת