לא פשוט כ"כ בימנו להיות בעל עסק - לקוחות רבים כאשר הם יותר ממוכנים לבצע עסקה אבל ככל שמחיר העסקה הוא גבוה כך מתקשה הלקוח להציג תשלום מיידי ומעדיף לבצע את העסקה בתשלומים שווים בצ'קים על פני עסקה בתשלומים בכרטיס האשראי אשר יכולה למלא באופן מיידי את מסגרת האשראי עד אשר יבוצעו כל התשלומים במועדם. מצד אחד יש את הלקוח אשר לאור יוקר המחיה אינו מסוגל לשלם באופן מהיר את העלות של המוצרים או השירות שהוא מעוניין לרכוש ולבצע תשלום בצ'קים דחויים ומצד שני ישנו בעל חברה אשר רוצה לקבל כסף מן הלקוח ולבצע עד כמה שיותר עסקאות אך מבלי שדבר זה יפגע בתזרים המזומנים שגדל ככל שהעסקאות מתבצעות במזומן. כאן בא לידי ביטוי השימוש בחברות ניכיון צ'קים.
על חברות ניכיון צ'קים
אלו הן חברות אשר מאפשרות לבעלי עסקים רבים כן לבצע את העסקה עם לקוחות שלאחר בדיקה במערכת ממוחשת נראה כי אין בעיה של החזר צ'קים אך עדיין רוצים לקבל את כל הכסף הזה בצורה מיידית ולא לפי המועדים עליהם הם סיכמו עם הלקוח שהם דוחים את קבלת התשלום המלא אפילו עד שנה קדימה. בתי עסק רבים סוגרים מראש על גובה העמלה שהם יצטרכו לבצע עבור ביצוע פעולת ניכיון הצ'קים מול החברה שלמעשה עושה את הרווח שלה על ידי עמלות אלה, ומצד שני בתי העסק מקבלים באופן מיידי את התשלום כאשר הם מעבירים לידי חברות ניכיון הצ'קים את הצ'קים עצמם.
עד כמה דבר זה טוב לבתי עסק?
רק תחשבו עד כמה חשוב לבית עסק לשמור על תזרים מזומנים גבוה. בית עסק צריך לבצע תשלומים קבועים עבור שכירות של משרד או חנות, תשלומים עבור משכורות של העובדים, תשלום עבור ספקים של מוצרים/שירותים לעסק ותשלומים קבועים נוספים הנדרשים עבור התחזוקה של העסק עצמו. כל אלה מגיעים לכדי סכומים גבוהים כל חודש בחודשו ועם קבלת השירות של ניכיון צ'קים דבר זה מאפשר לכל בית עסק יותר כסף בחשבון העסקי שאיתו הוא יכול להגדיל את הרווחיות ולבצע את הניהול של כל התשלומים הנדרשים במועד וללא בעיות כספיות שנצרות מחוסר בתזרים מזומנים.
האם פעולת ניכיון צ'קים היא בהתאם לחוק בישראל?
כל החברות הפרטיות אשר עוסקות בפעולות של ניכיון צ'קים הינן חברות אשר קיבלו רישיון לעשות זאת על ידי משרד האוצר. פעילות זאת מוכרת על ידי אספקטים שונים של החוק הישראלי החל מן העמלה שבין חברת הניכיון של הצ'קים לבית העסק שהינה מוכרת לצורכי מס וכלה בתשלומים הנדרשים למע"מ באופן מיידי עבור אותם צ'קים שבוצע איתם ניכיון צ'קים למרות שהם נכתבו בפועל לתאריכים דחויים. מערכת החוק בישראל מגבה את פעילות זו של חברות פרטיות לניכיון הצ'קים ומגדירה לפיכך את המעמד החוקי של חברות אלה והבידול שלהן מחברות שעוסקות במתן של הלוואות.