שאלתך:
איך עושים מלאי לחנות דגים?
תשובתנו:
בהתחשב בהיקף הנתונים שנכללו במסגרת שאלתך, הרינו להשיבך כדלקמן:
1. בעיקרון, ספירת מלאי בחנות דגים אינו אמורה להיות שונה מזו שנעשית בעסקים אחרים.
2. על הנישום לספור את כמות הטובין שישנם בחנות, תוך מיונם לסוגיהם השונים וייחוס עלות מתאימה לכל סוג. רשימת המלאי אמורה לכלול את כל הטובין שבבעלות הנישום, גם כאלה שנמלאים ביום האחרון של השנה אצל אחרים (סחורה בשגור; סחורה שנשלחה לעיבוד; טובין במחסני ערובה וכו'), והיא תיערך לפי קבוצות (חומרי גלם; חומרי עזר; חומרי אריזה; תוצרת בעיבוד; מוצרים מוגמרים וכו').
3. כמו כן, אמורה רשימת המלאי לכלול: מספר עוקב לכל גיליון; תאריך מפקד המלאי; המקום בו מאוחסן המלאי; תיאורם של הטובין באופן המאפשר את זיהוי סוג הטובין (טובין מיושנים; מקולקלים; במחזור איטי; פסולת וכו') וכן טובין השייכים לאחרים, יצויינו בסימון מתאים; היחידה שלפיה נמדדת הכמות; כמות הטובין; שמות הפוקדים; סכום החיוב או הזיכוי, כולל מס ערך מוסף; חתימת הפוקדים על כל גיליון.
4. ביחס לדגים מתים, אלה נחשבים למלאי מת שיש להשמידו. לעניין זה מומלץ להודיע לפקיד השומה על המועד והמיקום המדויקים של השמדת המלאי המת על מנת לאפשר לו להיות נוכח בעת השמדת מלאי זה מה שעשוי לצמצם מחלוקות עתידיות בעניין זה.
5. אין לראות באמור משום חוות דעת ואין לסמוך על תוכנו ללא קבלת ייעוץ ספציפי.
6. נשמח לענות על שאלות נוספות ככל שיהיו כאלו.