שאלותיך:
מספר שאלות לגבי עצמאית המפיקה פרסומת לחברה ישראלית ,
1 . ההפקה של הפרסומת נעשית בגרמניה.
המפיקה מחוייבת לשלם לעובדים שבאים איתה מהארץ פרילנסרים תשלום - - עבור אשל עבור כל יום שהיה בחו"ל. כמ וכן, היא משלמת עבורם את הטיסה והשהיה במלון, כך זה מקובל בהפקות סרטים וכד'.
2. האם על סמך הצהרה ההוצאה מוכרת במסגרת דוח טיסה? הם לא מוציאים חשבונית עבור האשל, ועבור הטיסה והמלון. הם מקבלים את שכרם מהחברה עצמה , לא מהמפיקה .
3. המפיקה תעסיק בגרמניה נהגים ישראלים החיים בגרמניה, ותשלם להם במזומן ללא חשבונית, אין להם תיק בגרמניה או בארץ, האם ע"ס הצהרה שלהם תוכל להכיר בהוצאה הזו? אותה לקוחה מפיקה לוקחת לעיתים צוות מהמקום, אם זה בברלין, באפריקה וכל מיני מקומות שבהם היא מפיקה, ומשלמת להם חוץ מעבודתם שלפעמים זה ללא חשבונית, גם אשל עבור אותם ימים שהם עומדים לרשותה, כיצד ניתן להכיר בהוצק' הללו, ובכמה?
למשל מעבר בשיט באפריקה במזומן ואין כל אפשרות לקבל שום מסמך על כך.
4. הלקוחה שלנו מפיקה פרסומות וסרטונים לחברות גדולות לפי תקציב שנותנים לה, במסגרת ההפקה היא מחוייבת לפי חוזר של חוק איגוד צלמים, גריפים, שחקנים וכד' לתת לעובדי ההפקה ארוחת בוקר וארוחת צהריים בשרית. כיצד ניתן להכיר בכל הסכומים הללו? עובדי ההפקה לא מוציאים על כך קבלה או חשבונית זו חובתה לתת להם את הארוחות מבלי שזו תהיה הכנסה מבחינתם.
תשובתנו:
1 . הוצאה מוכרת כללי: -
1.1 . הוצאה שהינה הכרחית לצורך ייצור הכנסה, כלומר, ללא הוצאה זו לא נוכל לייצר הכנסות בעסק. הוצאות אלו בד"כ הן: שכר עובדים, שכירות, משרדיות, קניות ועוד
1.2 . יש לזכור כי הוצאות המוכרות בעסק הינן בהתאם לאופי פעילות העסק, והוצאה אשר תוכר בעסק אחד לא בהכרח תוכר בעסק אחר, שכן אופי פעילות העסק שונה. לדוגמא, רכישת מזון בחנות לממכר כלי בית הוצאה זו לא תוכר כי אין בהוצאה זו צורך לייצור - הכנסה בחנות. לעומת זאת, בגן ילדים הוצאת מזון תוכר במלואה, מכיוון שיש בהוצאה זו הכרח לצורך ייצור הכנסה. ההוצאות שיוכרו במלואן תלויות באופי הפעילות העסקי .
2 . הוצאות לצורך מע"מ
2.1 . במע"מ, קיזוז ההוצאות הוא מעט שונה ממס הכנסה. ההתחשבנות מול מע"מ מתבצעת אחת לחודש או חודשיים, תלוי בעסק ובמחזור ההכנסות שלו. לצורך קיזוז במע"מ חייבת להיות חשבונית .
2.2 . במע"מ ההכרה בהוצאה הינה על פי מבחן עיקר השימוש מהו עיקר השימוש של ההוצאה, - לצורך עסקי או לצורך פרטי ?
2.3 . במידה ועיקר השימוש הוא לצורך עסקי ניתן לקזז 66% מסכום המע"מ הנקוב בחשבונית .
2.4 . במידה ועיקר השימוש הוא לצורך פרטי ניתן לקזז רק 25% מסכום המע"מ הנקוב בחשבונית .
2.5 . המקרים העיקריים המעוררים שאלה הם טלפון נייד ואחזקת רכב .
2.6 . חלק המע"מ שאינו ניתן לקיזוז יתווסף לסכום ההוצאה .
2.7 . דבר נוסף בשוני בין מע"מ למס הכנסה: במע"מ, על רכוש קבוע המע"מ יוכר מידית באותו החודש שבו נרכש הרכוש, אלא אם מדובר בהוצאה שאינה מוכרת לצרכי מע"מ, כגון רכישת רכב.
2.8 . ההחלטה אם להכיר בהוצאה ללא חשבונית (על סמך הצהרה נניח) תבחן לגופו של עניין ותושפע מאופן פעילות העסק וכד', כאשר כלל הוא כי המס צריך לשקף את המהות הכלכלית האמיתית על פני הצורה הפורמאלית.
3 . אין לראות בתשובה זו משום ייעוץ משפטי מחייב.