הקמת עסק – טיפים למתחילים(15-02-16) |
נכתב ע”י צוות האתר |
החלטתם להקים עסק עצמאי ולצאת ממעגל השכירים? מזל טוב! רק קחו בחשבון כי הקמת עסק עצמאי היא תהליך מורכב שדורש התעסקות ומאמץ מצדכם. מדובר בצעד גדול, לכן יש לשקול בחוכמה את כל היתרונות והחסרונות שבדבר, להבין מה הפעולות שעליכם לעשות כדי להקים את העסק ולצאת לדרך. ישנם מספר שלבים שצריך לעבור טרם פתיחת העסק, ככל שתתכוננו יותר ותבינו טוב יותר את הסיכונים, כך סיכויי ההצלחה של העסק יהיו גדולים יותר.
מה הם השלבים הנחוצים לצורך הקמת עסק עצמאי?
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להיות כנים עם עצמכם. תשאלו את עצמכם בשיא הכנות, האם אני מתאים לנהל עסק? האם יש לי את כישורי הניהול הדרושים? האם יש בי תכונות אופי כגון חריצות, אסרטיביות, יחסי אנוש טובים? המציאות העסקית שאנו חיים בה היא תחרותית ביותר, לכן אדם ללא שאפתנות מספקת או יכולת קבלת החלטות עצמאית לא יצליח לשרוד בה.
השלב השני יהיה להכיר את הסביבה העסקית ולוודא שהעסק שחשבתם עליו עונה על הצורך הקיים בשוק. יש צורך לבדוק מי הם הלקוחות, מה הצרכים שלהם, מי יהיו המתחרים העיקריים שלכם וכדומה. בצורה כזאת תוכלו לגבש תכנית עסקית מעמיקה ומדויקת יותר. יש צורך לבחון את היתרון היחסי שהעסק שלכם מספק על פני המתחרים. היתרון יכול לבוא לידי ביטוי בעלות נמוכה, בשירות מיוחד, בעיצוב ייחודי וכדומה. העיקר שתוכלו לספק מרכיב כלשהו שהמתחרים שלכם לא מספקים כרגע.
השלב הבא יהיה הקמת תכנית עסקית מפורטת ומעשית שתכלול את כל מרכיבי העסק, מסמך זה הכרחי לצורך קבלת רישיונות רלוונטיים והלוואות לפי הצורך. ניתן להיעזר באנשי מקצוע על מנת להפיק מסמך מפורט ומרשים.
כמה נקודות נוספות שחשוב לקחת בחשבון לגבי הקמת עסק
מעבר לכל הגורמים שכבר הוזכרו קודם, חשוב לרכוש ידע הקשור בניהול העסק שלכם. עם כל הכבוד לאסרטיביות ושאפתנות, אם אין לכם את ההכשרה המתאימה לניהול עסק, אתם עלולים למצוא את עצמכם בצרה צרורה. לכן מומלץ לקחת קורס ביזמות עסקית או להיעזר בשרותיו של יועץ עסקי מיומן ומקצועי.
ניתן לצבור ידע גם מספרים ומקורות מידע אינטרנטיים, במידה ויש לכם את הכישורים ללמידה עצמית גבוהה. אל תשכחו את עניין הכסף, יש צורך בהון התחלתי שתוכלו להשיג ע"י הלוואה מהבנק או מהמשפחה והחברים. הקמת עסק דורשת השקעה של כסף זמן ואנרגיה, לכן כדאי להגיע מוכנים ולהבין מראש שהדרך היא לא קלה, אך בהחלט משתלמת.